Historia

Tervetuloa Ravintola Särkänlinnaan, Särkän historialliselle linnakesaarelle. Linnake on aikanaan ollut osa Suomenlinnan linnoituskokonaisuutta, jonka rakentamisen Ruotsi aloitti Ranskan tukemana vuonna 1748.

Särkän tarkoituksena oli alun perin valvoa vesireittejä Kruunuvuorenselälle. Aikojen saatossa linnaketta on käytetty kuitenkin myös mm. Pietarin hovin ruutivarastona, Venäjän poliittisten vankien rangaistuslaitoksena sekä vuonna 1952 Olympiapurjehdusten tukikohtana.

Särkänlinnan ravintola valmistui vuonna 1924. Arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema ravintolasali avautuu upeasti kesäiseen Kaivopuistoon sekä ulkomerelle. Kuten huomaat, salin lattia on kallellaan keittiöön päin. Kyse ei ole erikoisuudentavoittelusta – kaltevaa lattiaa on aikanaan tarvittu tykinkuulien vierittämiseen alas tykeille.

Ravintola Särkänlinna on eräs Helsingin rakastetuimpia kesäravintoloita. Ruokalista perustuukin parhaisiin raaka-aineisiin, saaristolaisuuteen ja kotimaisiin ruokasesonkeihin. Rapupaikkana Ravintola Särkänlinna on aina ollut ehdoton.

Toivomme teille mieleenpainuvia hetkiä hyvän ruoan ääressä!