2.5. – 16.9.2018

 

Särkänlinnan pitopöytä / Särkänlinna’s smorgasbord 54,00

 

Sillilajitelma / Selection of herrings

Savustettua siikaa ja tillikurkkua / Smoked whitefish with dill cucumbers

Graavilohta ja hovimestarinkastikketta / Salt cured salmon with mustard dressing

Kylmäsavustetulla hauenmädillä kuorrutettuja kananmunia / Eggs topped with cold smoked pike roe

Maalaiskanan rintaa ja herukkaa / Chicken breast with currants

Riistapatee ja piparjuurta / Game paté with horseradish

Versosalaattia ja hunajadressing / Salad of sprouts with honey dressing

Varhaisperunaa ja voisulaa / Baby potatoes with melted butter

Leipävalikoima / Selection of breads

 

Lämpimät ruoat / Main courses

Bufeesta tai pöytiintarjoiltuna / From the buffet or table served

Härän noisetteja, perunagratiinia ja rakuunakastiketta / Ox noisettes with potato gratin and                 tarragon sauce

Tai / Or

Savustettua lohta, lämmintä kasvissalaattia ja korvasienikastiketta / Smoked salmon with warm vegetable salad and false morel sauce

(Molemmat pääruoat +10,00 / hlö /  Both main courses +10,00 / person)

 

Jälkiruoka / Dessert

 Hyytelöityjä marjoja, mantelikakkua ja tuorejuustomoussea / Jellified berries with almond cake and cream cheese mousse

 

  

Von Törnen Buffet

 

Alkupaloja / starters

Valitse kaksi / choose two:

Sillikaviaaria ja mallasleipää / Herring tartar with malt bread

Sinappi-, sipuli ja hiilisilliä / Mustard, onion and charcoal herring

Valikoima mätejä, punasipulia ja smetanaa / Selection of roes, red onion and sour cream

Graavilohta ja hovimestarinkastiketta / Salt cured salmon with mustard dressing

Lämminsavulohta ja kuusenkerkkäemulsio / Warm smoked salmon with spruce sprout emulsion

Jokiraputerriini / Noble crayfish terrine

 ***

Valitse kaksi / choose two:

Maalaiskanan rintaa, grand reserve vuohenjuustoa ja suolaheinää / Chicken breast with grand reserve chevre and sorrel

Härän paahtopaistia ja piparjuurta / Roast beef with horseradish

Savustettua ankanrintaa ja omenaa / Smoked duck breast with apple

Maalaispateeta ja pikkelöityjä vihanneksia / Meat patée with pickled vegetables

Karitsanpaistia ja karhunlaukkaa / Roast lamb with wild garlic

***

Valitse kaksi / choose two:

Maalaissalaatti pekonista, kanamunasta ja pavuista / Salad with bacon, eggs and beans

Romainesalaattia, sardelliderssing ja Viinitarhuri -juustoa / Romaine salad with sardell dressing and Viinitarhuri cheese

Tomaattia, kotijuustoa ja yrttejä / Tomatoes, fresh cheese and herbs

Marinoitua maa-artisokkaa, sieniä ja kevätsipulia / Marinated Jerusalem artichoke with musrooms and spring onion

Paahdettua porkkanaa, pähkinöitä ja rakuunaa / Roasted carrots with nuts and tarragon

Waldorfin salaatti / Waldorf salad

Pepinettepastaa, melonia ja kurkkua / Pepinette pasta with melon and cucumber

Alkuruokapöytään sisältyy leipävalikoima ja levitteet, keitetyt perunat, vihreänsalaatin ja samppanjavinaigreten

Starter buffet includes selection of breads, butter, baby potatoes, green salad and champagne vinaigrette

***

Pääruokia

Valitse yksi / Choose one:

Peuran paistia ja tumma tattikastike / Roast of venison with dark cep sauce 62,00 / Menu

Härännoisetteja ja bearnaise kastike / Ox noisettes with bearnaise sauce 59,00 / Menu

Hiillostettua siika ja sahramikastike / Grilled whitefish with saffron sauce 56,00 / Menu

Savustettua lohta ja korvasienikastike / Smoked salmon with false morel sauce 54,00 / Menu

Täytettyä viiriäistä ja tummaa valkoviinikastiketta / Stuffed quail with dark white wine sauce 52,00 / Menu

***

Jälkiruokia / Desserts

Valitse yksi / Choose one:

 Maitosuklaakakkua ja pikkuleipiä /Milk chocolate cake and cookies

Marjasalaattia, mantelikakkua ja tuorejuustomoussea / Mixed berries with almond cake and cream cheese

Tyrnihyydykettä, tummaa suklaata ja marenkia / Sea buckthorn berry pudding with dark chocolate and marengue

Romanovin mansikoita ja vaniljajäätelöä / Strawberries à la Romanov with vanilla ice-cream

 

 

Canapeet aperitiivin kanssa 3,80 kpl / Canapés with aperitif 3,80 each

 Savumuikkua ja muikunmätiä / Smoked vendaces with vendace roe

Metsäsienitartaletti / Forest mushroom tartalet

Poroa ja karpaloa / Reindeer with cranberries

Kukkakaalia ja ruskistettua voita  / Cauliflower with browned butter

 

 

 

Ravintola Särkänlinna sijaitsee Särkänsaaressa, jonne kuljetus yhteysveneellä Ullanlinnan laiturista, Cafe Ursulan vierestä. Hinnat sisältävät arvonlisäveroa 1.1.2013 alkaen ruoan ja alkoholittomien juomien osalta 14 % ja muutoin 24 %.

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi, pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Buffetmenyiden minimilaskutus on 20 henkilöä, toivomme tilaamista viisi arkipäivää ennen tilaisuutta.

Erikoisruokavaliot huomioimme toiveittenne mukaisesti. Laskutusperusteenamme on neljä arkipäivää ennen tilaisuutta ilmoitettu henkilömäärä. Lisäämme laskulle yhteysvenepalvelumaksun (v. 2017 6.50 €/ hlö). Toivomme, että sovitte etukäteen tilaisuuden laskutuksesta.

Ravintolamme on avoinna kello 24.00 saakka, jolloin viimeinen lautta mantereen puolelle lähtee Särkänsaaresta.